Emotionele blokkades

banaan-roerei
Banaan-roerei recept
24 januari 2016
tweelingziel
Tweelingzielen
24 januari 2016
Show all

Waar heeft ze het nou steeds over, emotionele blokkades? Ik ga je vertellen wat dit inhoudt en uitleggen dat als je lichamelijke klachten hebt, alleen je voeding aanpassen niet altijd voldoende is.

Zoals het woord eigenlijk al zegt. Een emotie die ervoor zorgt dat er iets blokkeert. Dit kan ervoor zorgen dat je lichamelijke klachten krijgt. Emoties en gedachtes zijn ook vormen van energie. Je krijgt stress van onverwerkte en niet geuite emoties. Het wordt je dan teveel en het slaat zich op in je lichaam. Er kan een energetische blokkade ontstaan op een orgaan, een meridiaan (een netwerk van vaten en wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, bijv. bij acupunctuur), of op een chakra. Dit zijn energiecentra van het lichaam, hier ga ik een andere keer dieper op in.

Elke emotie staat in connectie met een orgaan.

  1. Lever/Galblaas-Boosheid (‘Iets op je lever hebben’ en ‘Spuw je je gal’)
  2. Nieren/Blaas-Angst (‘Ik doe het in mijn broek van angst’)
  3. Longen/Dikke darm-Verdriet (‘Je houdt je adem in’ als je geschokt bent door een gebeurtenis. En je kunt iets niet loslaten.)
  4. Maag/Milt-Bezorgdheid (‘Het ligt zwaar op de maag’)
  5. Hart/Dunne darm-Gekwetstheid (‘Hij lijdt aan een gebroken hart’)

Dit wil niet zeggen dat als je hier last van hebt, je niet goed met je emoties om kan gaan. Iedereen krijgt wel eens een blokkade opgeworpen. Dit is heel normaal. Er kan door iets wat je nu meemaakt, iets naar boven komen dat je hebt opgeslagen en niet verwerkt hebt in je kindertijd, jeugd, tijdens je geboorte of zelfs uit vorige levens. Het kan ook zijn dat je net zoals ik je tweelingziel ontmoet hebt. Dit kan allerlei emotionele blokkades opwerpen.

Er kan door iets wat je nu meemaakt, iets naar boven komen dat je hebt opgeslagen en niet verwerkt hebt in je kindertijd, jeugd, tijdens je geboorte of zelfs uit vorige levens.

Ik heb zelf een tijdje heel veel blokkades op m’n longen naar boven gekregen. Oftewel er kwam veel oud verdriet naar boven. En jeetje wat kan dat heftig zijn! Omdat deze in mijn geval naar boven kwamen door de ontmoeting met m’n tweelingziel waren dit allemaal blokkades uit m’n vorige levens. En dat is heel gek, want je hebt geen idee waarom je je op dat moment neerslachtig of depri voelt. Ik ben blij dat ik weet wat ik weet en doe wat ik doe, want als je naar de huisarts gaat, zit je straks ineens onnodig aan de antidepressiva. Omdat ik die blokkades kan healen, hef ik ze gelukkig gauw weer op. Dat wil zeggen, als ik ergens ben waar dat mogelijk is. Als ik in een club sta te dansen, wacht ik tot ik thuis ben. 🙂

droge lippenDe klachten die de verdriet-blokkade met zich mee brengt zijn er nog al wat. Ik had er meestal een paar tegelijk en ze wisselde af. Je lichaam droogt letterlijk uit.

Extreem droge/rode/vermoeide ogen en huid

Als een baby in z’n ogen wrijft, is hij moe en wil hij slapen. Dat wilde ik ook!! Ook een droge huid, alsof je gezicht soms aan ’t vervellen is. Droge lippen; 180.000 keer per dag lippenbalsem smeren. M’n schoonheidsspecialiste zei: ‘Die balsem van jou droogt de lippen juist uit, neem deze op natuurlijke basis.’ Nou, dat dure ding is bijna op en merkte geen verschil. Wat ik wil zeggen is dat als de klacht wordt veroorzaakt door een blokkade, dat producten van buitenaf geen zin hebben. Als je al wat rimpeltjes hebt, dan zijn deze dieper door de droogte. Dit is tijdelijk (Thankgod :-))

Longen

Je kan slijm op de longen hebben en continue je keel schrapen. Een droge kriebelhoest. Benauwd zijn, een druk op longen. Door het niet kunnen doorademen of het niet diep kunnen ademen kan je best een geïrriteerd gevoel krijgen. Omdat je emoties niet weg kunnen die je normaal weg ademt.

Pijn

nekpijnNekpijn, een last op je schouders. En midden rugpijn. Onder de schouderbladen en boven de taille. Ter hoogte van de longen dus. Alsof er iemand op je rug staat als je op je buik ligt. Een stijf gevoel. Verder kan je vocht vasthouden in je lichaam. Zodra de blokkade voorbij is, moet je meteen naar het toilet. Een hele heftige is de vermoeidheid. Je wilt liggen en je hebt heel veel slaap nodig. Ik heb normaal 8 uur per nacht nodig. Nu was dat 10 tot 12 uur. En dan kon ik in de middag weer in slaap vallen.

Ook kan je zin hebben in comfort food. Emotie-eten krijgt zo een andere dimensie. Ik ben normaal geen emotie-eter. Als ik gestrest ben, heb ik geen eetlust. Maar hierbij komt het ‘SAS-dag’ gevoel naar boven. Kennen jullie die nog? ‘Schijt aan gezonde keuzes maken-dag’. 😉 Tip: haal niks slechts in huis en zorg dat de fruitmand goed vol ligt. Than you’re good to go! 🙂

De orgaanklok

In deze periode werd ik vaak wakker rond dezelfde tijd. 03.15 uur of 06.00 uur. Als je vaak wakker wordt rond dezelfde tijd kan er een meridiaan uit balans zijn. Elke meridiaan is op vaste tijden actief. De orgaanklok wordt dit ook wel genoemd.

  • 01.00-03.00 levermeridiaan
  • 03.00-05.00 longmeridiaan
  • 05.00-07.00 dikke darmmeridiaan
  • 07.00-09.00 maagmeridiaan

‘Toevallig’ dat bij mij de longmeridiaan en de dikke darmmeridiaan in deze periode opspeelde. Die hebben allemaal met elkaar en met dezelfde emotie; verdriet te maken.

Onderschat dit dus niet. Het kan een behoorlijke invloed hebben op je dagelijkse bezigheden, werk en sociale contacten. Je energielevel en daardoor is ook je weerstand lager.

Conclusie: Luister goed naar je lichaam want je ziel probeert je iets duidelijk te maken. Er heeft iets aandacht nodig. Er moet iets veranderen. (Ik kan je eventueel in m’n praktijk daarbij helpen). Als je dat niet doet, kan je klacht verergeren of in ziekte overgaan. En dat willen we natuurlijk voorkomen. 🙂

Lees verder: http://www.natuurgeneeskunde-praktijk.nl/index.php?pagina=emotieorgaan

Comments are closed.