Recept: Mediterraanse couscous salade

Suiker-verslaafd, ben jij eigenlijk wel lief voor jezelf?
10 maart 2016
Tempel van salade
4 mei 2016
Show all
mediterraanse couscous salade

mediterraanse couscous salade

Mediterraanse couscous salade

Een koude couscous salade met gegrilde aubergine, gegrilde kastanjechampignons, cherry tomaatjes, groene calamaris olijven, en daaraan ruimschoots toegevoegd verse gember. Gember is erg voedzaam, er zitten veel vitamines in en anti-oxidanten. Het is bijvoorbeeld erg goed voor de maag. Als je maagklachten hebt zoals misselijkheid is dit een natuurlijk medicijn. 

Dit recept is erg makkelijk te maken, het is vegetarisch en zonder extra toegevoegd zout. 

mediterraanse couscous salade

Ingredienten voor 2 personen:

– 200 gram couscous

– 1 bakje kastanjechampignons

– 1 aubergine

– 1 teentje knoflook

– 1 bakje cherrytomaatjes

– 1 potje grote groene olijven of andere lekkere olijven 

– verse gemberwortel

– tapenade van zwarte olijven van de traiteur of zelf maken

– twee takjes verse tijm

– olijfolie

Hoe maak je het?

Maak de couscous klaar zoals op de verpakking aangeven staat. Ga ondertussen alvast de kastanjechampignons in vieren snijden en de aubergine in blokjes. Zet vervolgens de wok op het vuur en wok de champignons en de aubergine samen met een teentje knoflook. 

Als de couscous klaar is roer je er een eetlepel olijfolie doorheen. Je kunt er voor kiezen om een olijfolie met extra kruiden te gebruiken, bijvoorbeeld met zongedroogde tomaat voor een andere touch. Voeg de gegrilde kastanjechampignons en de aubergine er aan toe. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en voeg de olijven toe. De gemberwortel van z’n jasje ontdoen en er scheutjes van snijden. Niet al te groot, want gember overheerst nogal. Maar uiteraard naar eigen smaak de hoeveelheid bepalen. Als je de ingrediënten toegevoegd hebt kun je de couscous aftoppen met twee eetlepels tapenade van zwarte olijven. Hiermee geef je een hoop smaak aan het gerecht en het combineert erg lekker met de groentes. Daar bovenop de takjes tijm. Bon apetit!

Comments are closed.