Tempel van salade

mediterraanse couscous salade
Recept: Mediterraanse couscous salade
19 april 2016
Biologische Naanbrood Pizza
18 mei 2016
Show all

Tempel van salade

Het is mooi om je eigen lichaam als je tempel te zien waar alleen de beste voedingsmiddelen regelmatig een kijkje mogen nemen. En het mooie is dat gezond eten ook nog eens hartstikke lekker kan zijn. Daarom heb ik vandaag voor jullie een ‘tempel van salade’ gemaakt met heerlijke ingrediënten.

Tijdsduur: +/- 20 min

Ingrediënten (voor 1 persoon):

– Een halve stronk broccoli

  ¼ zakje rucola

– biologisch gekookte bietjes, 1 stuk nodig (per 3 verpakt, te vinden bij de verse groenten)

– ½ ons seranoham van de biologische slager

– 1 stukje zachte geitenkaas

– dikke stroperige balsamico (van ‘Mazzetti’, te vinden bij het olijfolie schap in de supermarkt)

– 1 eetlepel kokosolie

– potje gedroogde oregano kruiden

IMG_0790

Hoe maak je het?

Snijd de helft van de stronk broccoli in roosjes en snijd ook de stukken van de stronk in kleine stukken. In de stronk zitten namelijk ook veel vitamines en als je het goed door bakt wordt de structuur ook erg smakelijk. Snijd ook alvast het bietje in stukjes. Vang het rood/paarse vocht wat uit de verpakking komt van de bietjes op in een glas.

Verhit nu een eetlepel kokosolie in de wok, voeg hier de broccoli aan toe en wok voor ongeveer 8 minuten. Voeg daarna het vocht wat je hebt opgevangen aan de broccoli toe, zodat de binnenkant van de stronkjes ook de rood/paarse kleur krijgt. Wok nog een paar minuutjes door totdat de broccoli voor jou de juiste bite heeft. Is de structuur nog te stevig voor je gewoon nog even doorwokken op wat lager vuur. Als je de broccoli zo lekker vind mag het vuur uit.

Pak een mooie brede of lange schaal en schep daar de broccoli op als een bedje. Leg daar de rucola overheen en daar weer bovenop het gesneden bietje. Daarbovenop de serano ham en de gesneden zachte geitenkaas zodat je een mooi tempeltje krijgt. Je topt het geheel af met de balsamico die je er zigzaggend over heen laat gaan en een klein beetje oregano kruiden eroverheen. Je kunt naar smaak zelf je hoeveelheid bepalen.

Comments are closed.