Tweelingzielen

Emotionele blokkades
24 januari 2016
Suiker-verslaafd, ben jij eigenlijk wel lief voor jezelf?
10 maart 2016
Show all
tweelingziel

Wat heeft een tweelingziel te maken met je gezondheid? En wat is het eigenlijk? Je zou kunnen zeggen dat het een soulmate 2.0 is. Niet dat een tweelingziel iets nieuws is. Maar meer omdat het samenkomen zoveel heftiger is.

Tweelingzielen zijn ontstaan uit één ziel. Twee delen van één geheel. Je bent dus voor een deel hetzelfde. En je komt na de ontmoeting op precies dezelfde frequentie. Daarom ervaar je samen het gevoel van volmaakte eenheid. Dit zal altijd zo blijven. Zielsliefde is oneindig. Een gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Toen ik dit voor het eerst las, dacht ik: ‘Dat klinkt overdreven!’ Maar later merkte ik dat het klopt. Ook al ben/kom je niet in een liefdesrelatie met je twin, dit gevoel is er.

zelfliefdeEen soulmate is een ziel die een onderdeel is van een grotere groep zielen, de zielsfamilie. Met deze zielen heb je een diepe band opgebouwd in vorige levens. Dit kan ook een familielid of kennis zijn. Niet per se een liefdesrelatie. Je hebt wel direct een gevoel van herkenning bij elkaar. Nu ik me hier bewust van ben, weet ik welke ex en welk familielid m’n soulmates zijn.

Met een tweelingziel heb je ook vaak meerdere levens gedeeld, waardoor je dit gevoel ook met je tweelingziel kan hebben. Alleen is de aantrekkingskracht veel sterker, omdat je samen één ziel bent geweest. De ontmoeting en samenkomst voelt magnetisch en er is een diepe emotionele band. Het voelt heel erg goed als je samen bent en er is een ontzettende aantrekkingskracht op emotioneel, spiritueel, fysiek en mentaal niveau. Na de ontmoeting voelt het of diegene er altijd is. Ook al zien jullie elkaar niet.

Je lijkt voor een deel heel erg op je twin in doen en laten. En het deel waarin je niet op elkaar lijkt, is er om van te leren. De ultieme spiegel. Bijvoorbeeld de ene persoon is spiritueel, de ander niet. Of juist extravert en introvert. Op die vlakken ben je elkaars tegenpool. Yin en Yang. De ontmoeting zorgt ervoor dat dit in balans komt. Je leert van elkaar en vult elkaar aan. Je wordt samen weer één.

‘Hoe weet ik nou wie mijn tweelingziel is?!’ Hoor ik je je afvragen.

Dat is een innerlijk weten. Het voelt zo. En je ontmoet elkaar niet om elkaar maar enkele keren te zien. 1 van de twins is vaak de bewuste van de twee, hij/zij weet wat er gaande is. Deze helft ervaart vaak onderdrukte boosheid (=verdriet) en de onbewuste twin ervaart angst, boosheid, frustratie. Dit is precies dezelfde energie!

De reden waarom je lichamelijke klachten kunt krijgen van de ontmoeting met je twin is dat er onverwerkte emoties en trauma’s uit vorige levens naar boven komen. Het kan zijn dat de ene twin heel veel blokkades te verwerken krijgt en de ander minder. Dat is dan voor de incarnatie afgesproken. De ene twin heeft dan meer te leren in dit leven. Dat is o.a. in mijn geval zo om mijn levensdoel tot een succes maken. Namelijk mensen helpen gezond te worden. Zonder deze kennis door ervaring zou dit een stuk moeilijker zijn. De andere twin kan dus bijvoorbeeld veel verwerken in dromen en geen of weinig lichamelijke klachten hebben.

Blokkades verwerken

Een doel van de ontmoeting is dus om deze blokkades van verdriet, angst en boosheid te verwerken. Je kunt je misschien voorstellen dat deze vele energetische blokkades in de weg kunnen staan om überhaupt een liefdesrelatie aan te gaan. Deze veroorzaken bijvoorbeeld bindings- en verlatingsangst. Bij de ontmoeting komt er door de (onbewuste) heftigheid zoveel los dat vaak 1 van de twins op de vlucht slaat. Bijvoorbeeld door contact te vermijden, vreemd te gaan of tijdelijk een relatie met iemand anders aan te gaan.

onenigheidWaarom is deze heftigheid onbewust? Omdat je geen idee meer hebt wat er zich in vorige levens heeft afgespeeld. Het kan zijn dat je door uiterlijke omstandigheden niet samen kon komen. Standsverschil, vroegtijdig overlijden, of het kan zijn dat je je twin verloren bent in de oorlog, diegene kwam niet meer terug. Toen hadden we nog geen whatsapp 🙂 Waarom dit alles zo heftig is, komt door de diepe liefde die je voor elkaar ervaart. Door diegene heb je dus het meest pijn ervaren in je vorige levens.

Een ander doel van de ontmoeting is tot zelfliefde komen. Doordat je in de afstoot-fase je twin heel erg kan missen, word je geconfronteerd met wat je mist in jezelf. Je hoort en leest het vaker, dus het klinkt cliché. Maar als je niet van jezelf houdt, trek je niet degene aan die jou liefde geven. Maar juist mensen die jou géén liefde geven. Dat is de wet van de aantrekkingskracht.

Het is geen must om met je twin in een liefdesrelatie te komen. Het gaat hierbij om de lessen. Als deze geleerd zijn kan je bij elkaar komen omdat dan alles verwerkt is en er geen angsten meer zijn. Maar het kan ook zijn dat als de lessen geleerd zijn, de behoefte om samen te komen wegvalt. En je in een andere mooie liefdesrelatie komt. Er staat dan in ieder geval niets meer in de weg. Je kunt dan leven in liefde en licht, zonder oude obstakels.

Er zijn op het moment veel tweelingzielen die elkaar weer ontmoeten. De reden daarvan is omdat ze bij samenkomst op dezelfde hoge frequentie komen (hierdoor kan je emotioneel in de war raken) en de frequentie van de aarde verhoogt ook. Dat is nodig; meer liefde. Als je energiefrequentie verhoogt, til je het geheel op. Op YouTube kun je filmpjes van geluid en/of meditaties vinden die je frequentie verhogen. Hierdoor kan je je beter voelen.

Je kunt vóór je ontmoeting met je tweelingziel tekenen van het universum krijgen. In mijn geval was dat al anderhalf jaar van te voren. Ik wist dat hij blond zou zijn, lichtblauwe ogen zou hebben, waar ik hem zou ontmoeten en ook welke maand. Ik wist toen nog niks van het fenomeen tweelingziel af en dacht dat het ‘gewoon’ m’n volgende liefde zou zijn. Ik zou hem ontmoeten in de maand mei. Precies een jaar ervoor kwam ik in een andere relatie met iemand die donker haar had en bruine ogen. Ik ging dus niet wachten op een blonde man.

Een ander teken was dat een vriendin een paar maanden voor de ontmoeting een artikel liet lezen over tweelingzielen omdat zei haar tweelingziel had ontmoet. Bij het lezen van dit artikel kreeg ik meteen huizenhoog kippenvel. Ik wist: de volgende gaat m’n tweelingziel zijn. Dit vergat ik trouwens gelijk en een tijdje na de ontmoeting had ik het pas door. Als ik hem sprak, hoorde ik mezelf praten. We zijn allebei heel vrolijk, positief, snel praten, veel lachen, dezelfde levensinstelling. Maar ook verschillen. Hij is niet spiritueel, ik wel. Ik kon nogal de controle willen hebben. Hij kon gemakzuchtig zijn. Daarin heb ik wel van hem geleerd moet ik zeggen. Ik leef nu veel meer in het nu en ‘het komt wel goed’. Niet meer alles voor willen zijn, afspraken maken, strak plannen. Alles verandert toch vaak op het laatste moment. Go with the flow. 🙂

Ook heeft hij me de laatste periode van m’n ziek zijn doorgetrokken. Hij is iemand die heel veel onderneemt. Veel sociale dingen, veel weg. Op dat moment was ik door m’n herstel aan huis gekluisterd en voelde me best saai af en toe. Door zijn verhalen werd ik getriggerd om meer bij mezelf terug te komen en vaker de deur uit te gaan. Dit liet m’n gezondheid op dat moment ook weer toe. Ik was vooraf bang van niet. Hierdoor kwam ik sneller weer thuis bij mezelf.

Ondanks de heftigheid is dit dus super om mee te maken, want jeetje, wat een groei in korte tijd! Ik had het voor geen goud willen missen!! ❤️

http://www.nieuwetijdskind.com/leren-houden-van-jezelf/

http://www.nieuwetijdskind.com/je-frequentie-optillen-de-aarde-healen-door-selacia/

http://healingcentrumisis.com/tweelingzielen/

1 Comment

  1. […] anders. Bij mij is het als volgt ontstaan. Een jaar geleden ontmoette ik mijn tweelingziel. (Lees hier mijn eerdere blog daarover).  Sindsdien komen er continue blokkades naar boven. Emotionele blokkades van verdriet en angst op […]