Afvallen dat niet lukt door verschillende energetische blokkades

Vrij van angst
24 april 2017
Verslaafd aan afwijzing
21 juni 2017
Show all

Afvallen, wat kan er energetisch blokkeren waardoor het afvallen niet lukt. Een hoop! Heb je alles geprobeerd, maar tevergeefs? I’ve been there, geloof me! My god, ik had al -80.000 kg. kunnen wegen 😉 Waar de meeste mensen stopten met proberen, ging ik door. En dankzij dat doorgaan, heb ik kunnen ontdekken wat en hoeveel er energetisch in de weg kan zitten waardoor het maar niet lukt. Maar ook waardoor je aan kan komen zonder dat je teveel eet.

Alle energetische oorzaken:

 • Milt-blokkades
 • Lever-blokkades
 • Darm-blokkades
 • Ontstekingsreacties door voeding
 • Lage milt-energie
 • Trage schildklier

Milt-blokkades

Deze blokkades, ontstaan door afwijzing en het gemis van liefde, veroorzaken lichamelijk dat je vocht vasthoudt, dat de stofwisseling vertraagt, dat je geen honger hebt, dat je trek hebt in zoet of ander comfort-food waarmee je onbewust het kind (staat voor zoet) in jezelf de gemiste liefde wilt geven. Ook kan de milt opgezet zijn waardoor deze op de maag drukt en je snel een vol gevoel hebt. Het vocht dat je bij deze blokkades vasthoudt is merkbaar in het gezicht en rond de buik. Hierdoor kun je er zwaarder uitzien dan je bent.

Lever-blokkades

Door deze blokkades, ontstaan door boosheid die je ooit niet geuit hebt, houd je ook vocht vast en blokkeert het systeem als je wilt afvallen. De lever zorgt voor het ontgiften en er vindt koolhydraat-, eiwit-, en vetstofwisseling plaats. Als de energie hier stagneert, stopt of vertraagt dit hele proces.

Darm-blokkades en ontstekingsreacties

Elke emotionele blokkade kan energetisch aanwezig zijn in het orgaan of op de meridiaan. De oorzaak waardoor de blokkade ontstond heeft geen invloed op waar de blokkade zich manifesteert. Als de darm-blokkade op de meridiaan zit kan dit voedingsintoleranties veroorzaken. Intoleranties op zich staan het afvallen niet in de weg. Maar als de blokkade energetisch in het orgaan zelf zit, kan dit ontstekingsreacties geven op ontzettend veel voedingsmiddelen. In de periodes dat ik deze blokkades met bijbehorende ontstekingsreacties voor vrijwel alles dat ik at had, kwam ik aan zonder dat ik teveel at (1200 kcal) omdat hierdoor de stofwisseling compleet stopte. Ik was zo blij toen ik dit ontdekte en  wist dat het niet aan mij lag!

Op andere energetische levels kun je in de darmen ook situaties en emoties vasthouden die je met bewustzijn los moet laten. Dat deze situaties of emoties er zitten merk je fysiek weinig van behalve misschien wat (lichte) verkramping in de darm. Maar als dit het geval is, houd je wel letterlijk vast waardoor het afvallen blokkeert. Voor ik dit stuk ontdekt had, was ik bijna een jaar van proberen verder omdat het zo goed als onzichtbaar en onmerkbaar is.

Lage milt-energie

Dit is iets anders dan een milt-blokkade, maar wel met dezelfde effecten. Namelijk vocht vasthouden en vertraagde stofwisseling. Het verschilt per persoon hoe gevoelig je hiervoor bent.

Wat kan een lage milt-energie veroorzaken:

 • Piekeren, teveel in het hoofd zitten. En door een lagen milt-energie ga je vaak meer in je hoofd zitten, een vicieuze cirkel.
 • Te weinig slaap, evt. door een blokkade die je wakker houdt ’s nachts en door het wakker liggen kan je milt-energie ook weer verlagen waardoor je niet meer kunt inslapen
 • Griep of verkoudheid. Je kunt ook een griep- of verkoudheidsvirus opgelopen hebben zonder dit fysiek te merken omdat je weerstand hoog genoeg is. Dit kan echter wel de milt-energie verlagen.
 • Koude voeding, rauwkost
 • Suiker
 • Alcohol. Ik merk zelf na 3 wijntjes al dat mijn milt-energie laag wordt. Met uitgaan best handig als je niet in een rij van een toch al vies toilet hoeft te staan, haha! Bovendien is het ook een goede rimpel-opvuller dat vocht, who needs fillers?! Maar goed, een opgeblazen lijf c.q. gezicht.. Het zou fijner zijn als alles doorstoomt zoals het hoort.

Trage schildklier

Ook al komt er uit de test bij de huisarts dat je geen trage schildklier hebt, betekent dat niet dat je geen trage schildklier hebt (gehad). Dit is namelijk een momentopname en het kan heel goed zijn dat je schildklier te tijde van de test, net weer hersteld was. Ik merk regelmatig bij cliënten dat ze een trage schildklier hebben. Dit veroorzaakt moeheid en kan aankomen of moeilijk af kunnen vallen veroorzaken. De grap is, dat het ook veroorzaakt kan worden doordat je zo moe bent. Misschien heb je een chronisch vermoeidheidssyndroom, of heb je verdrietblokkades waardoor je erg moe bent. Wat er dan vaak gebeurt is dat je vertraagt. Je kunt niet meer. Je bent van alles van plan, maar schuift dit voor je uit omdat je lichaam uitgeput is. Hierdoor kan je schildklier dus energetisch vertragen met de bekende gevolgen van dien. Met healing is dit weer in balans te brengen, maar als je zelf in actie komt en weer alles gaat doen wat je van plan was (ondanks die moeheid) kan de balans ook weer herstellen. Je versnelt als het ware weer.

Met mijn clearing kunnen er heel veel blokkades in 1 keer gecleard worden. Dus mocht er (onbewust) van alles bij je blokkeren waardoor het afvallen niet lukt, help ik je natuurlijk graag van deze frustratie af! 😉

Voor vragen of het maken van een afspraak, mail gerust!

 

Links:

http://www.dokterveenstra.nl/acupunctuur-homeopathie-nijmegen/milt.html

Comments are closed.