Hoe Netflix oude stukken kan triggeren

Dieren, het zijn af en toe net mensen!
19 januari 2017
De wet van aantrekking, mijn fiets, geld en de liefde
19 februari 2017
Show all

Om oude emoties los te laten die in je celgeheugen opgeslagen zijn, is het van belang dat deze eerst getriggerd worden zodat ze aan de oppervlakte komen. Anders kunnen ze niet losgelaten worden. En loslaten is goooeeed! 🙂 Het zorgt voor verlichting want blokkades verlagen je frequentie.

Als je in je jeugd emotionele blokkades hebt opgeslagen door bijvoorbeeld je ouders, zijn zij vaak ook degenen die deze blokkades triggeren. Maar als je je ouders niet meer ziet door omstandigheden, wordt er altijd een manier gevonden om deze blokkades naar boven te halen. Dit is iets lastiger, maar het kán.

Soms kun je het merken dat er iets bij je getriggerd wordt als iemand iets doet of zegt. Dan reageer je van binnen heftig of boos, wat kan voelen als een soort schrikreactie. Het lijkt dan of deze reactie over dat moment gaat, maar dat is dan niet zo. Het is de herbeleving die je voelt.

Het is trouwens niet zo dat je iets móet merken bij het triggeren. Het kan ook gebeuren zonder dat je het doorhebt.

Een voorbeeld

Als kind heb je je altijd achtergesteld gevoeld doordat je broer/zus alles beter deed. Even losstaand van het feit of dit reëel is of niet. Het kan zijn dat je je in je volwassen leven daardoor minder voelt en jaloers bent als een ander meer aandacht krijgt. Een trigger kan hier zijn dat een kennis jou gedag zegt maar de vriend/vriendin waar je mee bent wordt een stuk enthousiaster begroet. Bam! Je voelt je weer klein en denkt zie je wel, die ander is leuker. De angst en emotie zit dus in jezelf. Probeer dankbaar te zijn als dit gebeurt want nu kan de emotie losgelaten worden. Zonder healing kan dit even duren. Dan blijf je de emotie een tijd voelen. Mét healing of clearing is het zo gepiept 😉 Hoe meer er van deze blokkades geheeld worden, des te meer zelf-liefde er ontstaat.

Netflix als hulpmiddel

Een tijd terug zat ik iets te kijken en ineens gingen er bij mij een paar lampjes branden. Ik dacht: ‘wat ben ik nou in godsnaam voor slechte serie aan het kijken?!’ Maar toch bleef ik er naartoe trekken. Aha! Er was iets wat ik moest zien, voelen of ervaren. Nou, laat me dan maar weten welke aflevering ik moet zien. Afl. 9? Ok, hoppa! Scheelt een hoop tijd, dan hoef ik de rest niet meer te kijken! 🙂

Bij mij moesten er een hoop oude stukken geheeld worden uit vorige levens die te maken hadden met bang zijn om niet geloofd te worden. Je kunt je misschien voorstellen dat die blokkades in de weg staan bij het werk dat ik doe. Jezelf niet durven laten zien. Gelukkig zijn er een hoop bovennatuurlijke series te vinden waar dit thema in voorkomt. Ik ben niet meer bang om niet geloofd te worden en ik kan nu vrijuit bloggen over dit soort onderwerpen.

Tweelingzielen triggers

Ook bij het triggeren van blokkades bij tweelingzielen kan Netflix een goed hulpmiddel zijn. En zeker als zij of hij ver weg woont. Ik bedacht me dat ik na de ontmoeting met mijn tweelingziel in New York die daar woont naar series op Netflix toegetrokken werd die zich allemaal in New York afspeelden. Puur intuïtief. Tja, want New York ligt niet om de hoek en die blokkades moeten er toch uit. Als je hem of haar niet meer in real life kunt zien, is het toch nog mogelijk om ze los te laten. They always find a way.. ❤

Voor vragen of het maken van afspraken mail me gerust:

Comments are closed.