Verslaafd aan afwijzing

Afvallen dat niet lukt door verschillende energetische blokkades
3 juni 2017
Show all

Vaak benader ik de emotionele blokkades vanuit een fysiek perspectief. Nu wil ik het eens over het emotionele aspect hebben. Van de milt-blokkade. Wat deze blokkade fysiek veroorzaakt staat o.a. beschreven in mijn blog over niet kunnen afvallen. Maar wat veroorzaakt de milt-blokkade nu op emotioneel vlak?

Hoe ontstaat de milt-blokkade

Laat ik bij het begin beginnen. Deze blokkade wordt veroorzaakt door afwijzing. Ze kunnen ontstaan door ouders/opvoeders, maar ontstaan ook vaak door een tweelingziel-connectie. Uiteraard kunnen ze ook door anderen ontstaan, maar dit gebeurt in mindere hoeveelheid. De personen (zielen) waar je het meest van houdt, kunnen je ook het meeste pijn doen. Vandaar dat emotionele blokkades het meest vaak ontstaan door deze personen. De milt-blokkade wordt dus veroorzaakt door afwijzing, door het niet ontvangen van de liefde die je op dat moment in je (of vorig) leven nodig had van diegene. Je hebt nou eenmaal onvoorwaardelijke liefde nodig als kind en als mens.

Wat er dus gebeurt als je afgewezen wordt, is dat je denkt dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. Je gaat jezelf steeds kleiner neerzetten. Vaak onbewust. Jaaaren geleden zei een medium tegen mij dat mijn eigenwaarde zo laag was. Ik werd nog net niet boos. Waar hád ze het over?! Later werd me dit pas duidelijk. Inmiddels heb ik 8600 milt-blokkades geheeld van al die levens met tweelingzielen en m’n jeugd en merk ik zo’n verschil! Ik zou bijna arrogant worden 😉 De mensen waar ik vroeger tegenop keek waarvan ik nu ze nog wel eens tegen kom, zetten zichzelf soms ook klein neer. Het wil niet zeggen dat als iemand een ‘schreeuwer’ is, dat die persoon dan een hoog zelfvertrouwen heeft. Dit kan juist het verbloemen zijn ervan.

Wat betekent dit voor je liefdesleven?

Als je zo vaak afgewezen bent door dierbaren, heb je dit in je systeem gezet als: dit is liefde. Je bent immers niet anders gewend. Je programmeert jezelf met een mechanisme om die pijn niet te voelen. Je kan je afsluiten of je juist extra lief gaan gedragen tegen je ouders, je kunt veel ziek zijn of angstig etc. Als je later in je leven de liefde van je leven wilt ontmoeten en je gaat daten etc. dan zul je je aangetrokken voelen tot personen die jou afwijzen. Dit is voor jou onbewust herkenbaar en zie je als liefde. de omgekeerde wereld. Verliefd tot over je oren, maar het wordt niet beantwoordt, maar je denkt dit hem/haar is. En als het omdraait en die persoon gaat ineens verliefd op je worden en jouw echt liefde geven, dan kan dit verstikkend werken en ben je geneigd om weg te rennen. Dit kan toch geen liefde zijn? Vervolgens komen er allerlei ‘smoesjes’ omhoog die je jezelf vertelt waarom diegene het toch niet is.

Waarom dan ‘verslaafd’ 

Er komen allerlei stofjes vrij in de hersenen als je zo’n persoon die je afwijst ontmoet. Die stofjes zorgen er net als bijvoorbeeld bij een drugsverslaving voor dat je er letterlijk aan verslaafd kunt zijn. Dit verdwijnt vanzelf als je een tijd lang niet geprikkeld wordt door die afwijzing. Dat is voor mij ook 1 van de redenen dat ik op het moment van schrijven al een tijd single ben. “Hoe kan het nou dat jij geen relatie hebt?!’ Deze vraag komt regelmatig op mijn bordje. Ik heb totaal geen behoefte om te daten en dat heeft een reden. Loskomen van de ‘verslaving’, innerlijk werk c.q. ik mocht tot zelf-liefde komen. Ik zou serieus niet eens weten naar ik de tijd vandaan moest halen op dit moment! 🙂 Alles is goed zoals het is.

Naast alle milt-blokkades detecteerde ik op een meer onzichtbaar niveau, hiermee bedoel ik niet fysiek merkbaar, geloofsovertuigingen (zie overzicht) 11.000 stukken van mezelf niks waard vinden. Dit heb ik mezelf wijsgemaakt door alle afwijzing. Toen ik deze gecleard had, trok ik een engelenkaart en die zei: ‘een nieuw jong iemand ontmoeten/verliefdheid’. Daar werd mezelf mee bedoeld! En inderdaad, ik ervaar nu zoveel zelf-liefde. Als je in die energie zit, kun je pas overvloed aantrekken. Overvloed in liefde, werk, geld, alles van waarde. Want wat je naar het universum uitstraalt, daar ontvang je meer van. Hoge eigenwaarde trekt dus waarde aan. Van de week zeg ik een interview van een zeer succesvol plus-size model. Ze zei, pas toen ik mezelf accepteerde werd ik succesvol. Nu staat ze als enige plus-size model op de grootste covers van magazines over de wereld. Dat is hoe het werkt.

Ik voel bij mezelf aan alles dat alles precies zo loopt als ‘gepland’ en dat ik me heel mijn leven heb klaargestoomd voor het moment dat nu gaat komen. Ik heb me nooit zielig gevoeld, of ongelukkig ondanks het tekort in liefde, geld en fysieke gezondheid. Maar nu valt alles op zijn plek, alsof ik in een soort trechter zit naar het eindpunt. De explosie van pure liefde zonder afwijzing. Finally home! Maar wel als mooie toevoeging en niet als het nodig hebben van buitenaf. De liefde is er al. Eigenlijk was die er altijd al, alleen nu kan ik het ontvangen.

En dit gun ik iedereen!! ‘hartjes-emoticon’ 😉

Voor vragen of het maken van een afspraak, mail me gerust!

Comments are closed.